Končno Michael Buble tudi v Evropi

Ko sva bila z ženo lani poleti v Rimu, kjer sem jo presenetil z darilom za njen rojstni dan, sva zagledala plakat za koncert Michaela Bubleja v Rimu. Torej mora imeti turnejo po Evropi, sva si rekla. Takoj ko sva prišla nazaj domov, je žena rezervirala karte za koncert  v Pragi, ker je bil ravno v času, ko sva se odpravljala tja z drugim namenom.
Tako sva se danes zvečer odpravila na koncert Bubleja in že na poti na koncert iz hotela sva v metroju kar vedela, kdo je namenjen na isti koncert. Vsi so bili nekoliko lepše in svečano oblečeni. Še nikoli na takšnem koncertu nisem videl tako urejenih ljudi. O2 are

no ni bilo težko najti, saj tu v Pragi praktično iz metroja prideš ven direkt pred dvorano, poleg tega pa si samo opazoval, kam gre množica ljudi. Pred dvorano naju je čakalo presenečenje. Milka nama je podarila Bubble čokolado 🙂 Vstop v dvorano je bil hiter in brez čakalnih vrst, česar na primer ne morem reči za koncert Robbie Willams v Zagrebu, na katerem sem bil nazadnje pred tem.
Koncert se je začel z njegovo redno predskupino Naturally 7, glasbeno vokalno skupino. Ah, Perpetuum Jazzile pa res ne morejo prekositi, sva si rekla. Ne bom rekel, da so bili Naturally 7 boljši, toda bili so odlični. V primerjavi s Perpetuum Jazzile, ki z glasom oblikujejo melodijo, fantje iz Naturally 7 dobesedno z glasom oponašajo različne glasbene inštrumente. Vse v dvorani so nas tako ogreli, da je cela dvorana vstala in ploskala že, ko so oni nastopali. Prav neverjetni so ti fantje. Definitivno vredni, da si jih tudi doma še kdaj zavrtim. Delček koncerta si lahko ogledate tule in tule.
Ko so fantje iz Naturally 7 po približno pol ure končali, je sledil krajši premor, da se je oder pripravil za nastop Michaela Bubleja. Kaj pričakovati od takšnega koncerta? Predstavljal sem si, da ne bo nič zelo posebnega.
Začel se je koncert. Zaslišala se je prva melodija Fever in zavesa se je počasi začela dvigati. Vsi smo zagledali Michaela, nato pa se je čez nekaj trenutkov pridrsal po odru izza zaves [video].

In začel se je pravi spektakel. Po uvodnem komadu nas je vse lepo pozdravil in se pošalil na račun Justina Bieberja in Američanov. Iz prvih vrst je prebral transparent, na katerem so mu pošiljali pozdrave iz Madžarske. Nato pa ga je z enim transparentom v prvi vrsti 33 letnica prosila, če lahko ugodi njeni želji za rojstni dan in se slika z njo. Buble se je z veseljem slikal, hkrati pa skupaj s celo dvorani tej gospodični zapel Happy birthday. V darilo neke Škotinje je potem prejel plišasto pošast  Ness, ki jo je bil zelo vesel, saj je pred kratkim postal oče. Koncert se je končno začel. Cela dvorana je večino časa načeloma stala na nogah. Nekaj komadov je odigral z lokalnimi glasbenicami iz Prage, kar se je meni zdela lepa gesta. Scena je bila čudovita in kar naprej se je nekaj dogajalo v ozadju. Vmes se je Michael tudi sprehodil preko celega parterja, kjer je okoli tonskih mojstrov v ozadju imel postavljen še en oder. Na tem odru so se mu kasneje pridružili  tudi Naturally 7.

Moram reči, da sem vsako minuto njegovega koncerta užival. Uživala so moja ušesa in oči. Ob komadu “All you need is love” so se iz stropa vsuli konfeti v obliki srčkov, ki so popadali po celi dvorani [Michael Buble – All you need is love].
Koncert je končal na svojevrsten “unplugged” način. Iz ušesa si je potegnil slušalko in čisto brez mikrofona odpel pred celo dvorano. In smo zadržali dih, ko smo ga poslušali.
Bil je eden od najboljših  koncertov, na katerem sem bil (takoj za U2 in Tino Turner) in moram reči, da mi res ni bilo žal, da sem šel. Škoda le, da je naša Slovenija tako majhna, da moramo v tujino na takšne koncerte. Še dva videa s koncerta lahko najdete na naslednjih dveh linkih: Micael Buble – Burning Love in Michael Buble – Save The Last Dance For Me.

Lista komadov zaigranih na koncertu se nahaja tule: setlist

Nekaj ostalih likkov glede tega koncerta:
http://www.youtube.com/watch?v=bYU63UXgxMI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.