Pot proti Bratislavi

Pojavila se je priložnost, da skupaj z ženo obiščeva Bratislavo, glavno mesto Slovaške. Bratislavo sem v preteklosti že obiskal, vendar le službeno, tako da ni bilo veliko časa za ogled znamenitosti. Tokrat pa sva z ženo si organizirala, da bova tri dni preživela v Bratislavi.

Na pot sva se z avtom proti Bratislavi odpravila v soboto zjutraj. Ko sva prišla v bližino Dunaja, je bilo treba z avtoceste proti Dunaju zaviti proti Bratislavi, a želja je bila tudi, da narediva postanek v outlet nakupovalnem središču Parndorf blizu Dunaja. Pokrajina tod okoli je čudovita. Kar imelo naju je, da bi se kje ustavila, saj so v obcestnih vasicah na improviziranih štantih ponujali dobrote in sveže sadje. Predvsem so tu zanimive mogočne in lepe hiše, ki so ob cesti, za njimi pa se razprostirajo velika polja in travniki. Peljala sva se tudi mimo kraja Rust, kjer sem že bil službeno nedolgo nazaj.

Kakšen outlet! Sploh ni bilo prostora, kjer bi lahko parkiral avto. Dobesedno se je bila bitka, kdo bo kje parkiral, in veliko hupanja in kletvic je bilo slišati, ko so ljudje hoteli parkirati svoje avtomobile, a jih je nekdo drug prehitel in parkiral avto prej tam, kjer so oni hoteli. Outlet je res velik, v njem se je trlo ljudi. Pred nekaterimi trgovinami so ljudje celo stali v vrstah, samo da bi lahko šli vanje. Bilo pa je veliko Azijcev, ki so svoje nakupljene stvari spravljali kar v velike kovčke.

Seveda sva tudi midva nekaj stvari nakupila in priznam, da sva bila nato kar že pošteno lačna. Zato sem malo pobrskal po internetu in v bližini našel gostilno Landhaus Parndorf. Lahko rečem, da ni bila slaba izbira in da imajo zelo dobra rebrca in velike dunajske zrezke. In pivo! Tako sva se napokala, da sva komaj še dihala. Ugotovila sva tudi, da je lastnik gostilne iz balkanskih koncev. Kaj pa drugega? 🙂

Ko sva prišla malo k sebi od polnega trebuha, sva pot nadaljevala proti Bratislavi. Obdajala naju je res prečudovita panonska nižina, kjer stoji ogromno število vetrnic za pridobivanje elektrike. Na stotine jih je. Počutil sem se kakor v kakšnem filmu, ki prikazuje prihodnost. Name so vse te vetrnice naredile močan vtis, ki ga kar ne znam opisati.

Prispela sva v Bratislavo. Navigacija nama je pomagala, da sva se pripeljala naravnost v javno garažo, ki je poleg hotela Radisson Blu Carlton Hotel. Prednost tega hotela je, da je neposredno ob starem delu Bratislave in je stari del Bratislave dosegljiv peš. Edina pomanjkljivost hotela je, da se parkira v javni garaži in je parkiranje dokaj drago. In da je zajtrk nesramno drag.

Zvečer sva se odpravila še na krajši sprehod po starem delu Bratislave, da sva razmigala svoje kosti. Moram priznati, da je Bratislava lepo mesto zvečer. Po mestu se je sprehajalo precej mladih, nekaj deklet je praznovalo dekliščino in nekaj fantov fantovščino, tretji pa so iskali, kje ga bodo žurali. Z ženo sva si pred spanjem privoščila en mojito v Casa del Havana, kjer imajo ogromno izbiro različnih cocktailov in najin mojito res ni bil slaba izbira.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.