Rojstni dan moje žene – Predpriprave za Rim

Torej hotel je rezerviran. Sedaj je bilo potrebno samo še ženo previdno vprašati, da nima za te dni, ko si je vzela dopust, kaj drugega v planu. Torej jo previdno vprašam, če bi morda bila zato, da bi šla kam za tiste 4 dni, vendar ji ne omenim Rima temveč le toplice. Saj so Rimlani imeli tudi terme, kaj ne? 🙂

Žena pristane, da greva tiste 4 dni nekam, vendar navali na mene z obilico vprašanj.
Rabi seboj vzeti kopalke?
Koliko sendvičev naj pripravi za na pot? Ker ji odgovorim, da bo dovolj le dva začne računati, če sva lani ko sva šla na Korziko imela seboj 8 sendvičev, greva tokrat na 4x krajšo pot. Ja kar misli si… sem si mislil.
Katere čevlje naj vzame na pot? Čevlji z petko tudi pridejo v upoštev?

Dan odhoda se približuje. Začnem z raziskovanjem Rima po internetu. Ker še nikoli nisem bil v Rimu me zanima, kaj si je treba ogledati. Naredim si spisek:

– Sistinska kapela
– Vatikanski muzej
– Kolosej
– Pantheon
– Roman forum
– Bazilika sv. Petra
– Palatine hrib
– Španske stopnice
– Fontana štirih rek

Med iskanjem vseh informacij naletim na zanimiv program Tripomatic, ki omogoča planiranje vsakega dneva posebej. No, tako sem nama začel planirati dnevne aktivnosti. Super uporaben program, ki omogoča da nato aktivnosti in zemljevid prenesemo tudi na prenosni telefon oziroma tablico. Tako lahkopribižno ugotovim, kje je najin hotel in akao si bova peš ogledala čim več znamenitosti.
Hard Rock CafeMed iskanjem po internetu naletim tudi, da je v Rimu Hard rock cafe in da je možno rezervirati mizo. Glede na to, da sva na poročni vikend v Benetkah bila na večerji v Hard Rock Cafeju nama takoj rezerviram mizo, kot VIP gost. To bo moja presenečena. Mislim tudi, da bo za prvi dan, ko prideva v Rim tudi to najboljša izbira, saj nama ne bo treba iskati kam iti zvečer jest. Poleg tega vem, da je kdaj v Hard Rock Cafe treba čakati tudi kakr pol ure ali celo uro, predno dobiš prosto mizo.

Omnia card

Ker se spomnim, da bi bilo fino videti koliko so kaj vstopnine v muzeje in ostale znamenitosti, ki bi jih želel, da jih osiščema, začnem preverjati tudi to na internetu. Nato naletim na turistično kartico za Rim Omnia card, kjer so v ceno karte že vključene nekatere vstopnine, hop-on-hop-off-bus. O.k. Spet sprememba dnevnih aktivnosti v Rimu. Natančen pregled katere vstopnine so vključene v Omnia card in na podlagi tega naredil ponoven načrt dnevnih aktivnosti. V Tripomatic začnem vnašati kje so avtobusne postaje za turistični avtobus. Planiram, kaj bi si moral ogledati. Za nameček si na telefon naložim cel kup brezplačnih turističnih vodičev za Rim. Enega od teh celo kupim. Naložim si še aplikacije za metroje, podzemeljsko železnico,…Tako plan je bil narejen. Vsaj tako sem upal.

Pade mi nova ideja, zakaj ne bi šel v Rim pa lahko šel z vlakom. Zakaj pa ne? Super ideja. Začnem brskati po internetu in ugotovim, da je vlak draži kakor letalo. Torej vlak odpade.

Tako prišli smo do zadnjega dneva, ko je bilo treba spakirati kovčke za na pot. Ker ženi nisem izdal kam greva, je bilo zanimiv začetek pakiranja. Koliko torbic in katere torbice naj vzame? Nato se je žena odločila za taktiko, da bo mene opazovala pri pakiranju in probala ugotoviti, kam greva in kaj naj spakira tudi ona sama. Vendar ji tudi ta taktika ni pomagala, saj je ugotovila, da moški ne glede kam gremo vedno spakiramo iste stvari. 🙂

Torej gremo na pot… te zanima kako je bilo? Je žena ugotovila kam jo peljem?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.