Reading – malo mesto v Veliki Britaniji

Malo simpatično mestece Reading, ki je kako uro oddaljeno od Londona, ima svojo dušo in ti s svojimi hiškami hitro priraste k srcu. Mestece z reko Kennet kar nekako spominja na Ljubljano, je pa po številu prebivalcev celo skoraj za polovico manjše od Ljubljane. Samo jedro mesta, ki je zaprto za promet, lahko prehodiš v slabi uri. Če malo pohitiš, si v eni uri že na začetku svoje poti. Hiše v središču Readinga so čudovite. Visoke so največ dve nadstropji. In kot sem opazil ima večino hiš svoja imena. Po glavni ulici v starem delu mesta je cel kup manjših in večjih trgovin, tako lahko najdemo na tej ulici tudi trgovine, kot so Gap, Primark, Marks & Spencer, Next ipd. Je pa na tej ulici tudi veliko kavarnic (Starbucks, Costa, Artigiano Espresso), kjer si človek v miru lahko nabere moči in opazuje mimohodeče ljudi. Na koncu te ulice se cona za pešče s parkom Market Place Square konča. Desno vzporedno s to ulico pa teče reka Kennet, ob kateri so restavracije, kjer je možno vse možno, od hitre prehrane do različnih mednarodnih kuhinj, na primer mehiško ali italijansko (Jamie’s Italian, Las Iguanas, Pizza Hut, Wagamama).  Ob reki se nahaja tudi večji nakupovalni center Oracle, kjer se menda ob vikendih tare ljudi, ki pridejo sem po nakupih tudi iz okoliških krajev. V mestu je veliko IT podjetij, ki imajo tu svoja pisarne in predstavništva. Ena od znamenitosti, ki je nedvomno v Readingu tudi vredna ogleda, je lepa cerkev Saint Laurence Church.

Hrana

Jamie’s Italian – Nič posebnega. Moram priznati, da so se natakarji trudili in da je bila postrežba na nivoju, toda same testenine niso bile nič posebnega. Lokacija lokala je po moje boljša od vseh sosednjih lokalov, a lokacija sama po sebi ne odtehta okusa hrane.

Five Guys – Gre za verigo hitre prehrane, predvsem znani so po zelo dobrih hamburgerjih in po okusnem ocvrtem krompirčku. Priznam, da je bil hamburger zelo okusen, ocvrtega krompirčka pa je bilo toliko, da ga nisem mogel pojesti. Baje imajo tudi zelo dobre čokoladne šejke, ki pa ga na žalost nisem okusil.

London Street Brasserie – Menda ena najboljših restavracij v Readingu. Že dan prej sem opazil hiško, ki mi je bila všeč, nisem pa vedel, da je notri restavracija, ki ima zadaj celo čudovit pogled na reko Kennet.

Mission Burrito – Če imaš rad mehiško hrano, je to pravi naslov zanjo v Readingu. Tu se je res dober burrito.

Hotel

Penta hotel – Luštkan hotel ob samem začetku starega dela mesta Reading. Boljše lokacije skoraj ni za dobiti. Od železniške postaje je oddaljen manj kot 15 minut hoje. V sobi je je videlo, da je dotrajana, a je vseeno posodobljena; v sobi je na primer možno uporabljati HDMI priključek za televizijo. So pa tudi vsi programi zastonj in si lahko tudi ogledaš nekatere filme, saj so vsi pay-TV filmi brezplačni.  V sobi ni nobene omare, a so police. Dostop do interneta je brezplačen, a dela res zelo počasi. Kar nekaj časa traja, da odpre spletno stran. Ponujajo sicer tudi boljši paket dostopa do interneta, ki pa stane £9 na dan. V hotelu je na voljo tudi soba za fitnes, v katerem so tri tekaške steze, eno kolo, orbitrek in kar precej fitnes naprav. Je pa v hotelu prečudovit lobi, v katerem z veseljem preživiš prosto popoldne in večer. V lobiju je cel kup kotičkov, kjer se usedeš na udoben fotelj in uživaš, ali pa odigraš partijo biljarda ali pa se na igralni konzoli na primer pomeriš s prijateljem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.